İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi

Duyurular

İTÜ Öğrenci Konseyi & Gözetimdeki Öğrencilerle Buluşma

Nis 20, 2016

Değerli Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri,

İTÜ Öğrenci Konseyi olarak birçok alanda İTÜ öğrencileri adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmaların en önemlisi ve en çok üzerinde durduğumuz alan ise Eğitim konulu çalışmalardır. 35.000 İTÜ öğrencisinin temsiliyetini sağladığımız için, üniversitemizdeki eğitimin niteliğinin artırılması noktasında da kendimizi sorumlu hissediyor ve bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyoruz.

Üniversitemizde geçtiğimiz yıl lisans bölümlerimizde öğrenim gören arkadaşlarımızın yaklaşık %25'i gözetim listesinde bulunmaktaydı. Bu yüksek oran üzerine bazı bölümlerimizde bölüm başkanlarının da inisiyatifiyle hocalarımız, gözetimdeki öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geldi. Arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemenin yanısıra doğru yönlendirmeler ile başarılı sonuçlar alındı. Bu çalışmalar ve diğer faktörlerle birlikte şu anda gözetimdeki öğrenci sayısı oranı %17 civarında bulunuyor.

Bu verimli çalışmayı üniversite geneline yaymak için; İTÜ Öğrenci KonseyiÖğrenci Dekanlığı ve PDR Merkezi ortak çalışmasıyla 21 Nisan 2016 saat 15:00'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gözetim listesinde olan veya gözetim riski bulunan öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Girişimlerimiz sonucu 18 krediye çıkarılan gözetimdeki kredi sınırını nasıl verimli bir şekilde kullanabileceğimizi ve gözetim listesinden çıkmak için yapılması gerekenleri konuşacağımız bu önemli etkinliğe tüm İTÜ'lüleri bekliyoruz.


Ali ERCAN
Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi
İTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı