Kontenjan dolduğu için ders alamayan öğrencilerin dikkatine

Ağu 31, 2016
  • Fakülte web sayfasında yer alan açıklamaları dikkatle okuyunuz.
  • Derslerin kontenjanlarını belli bir sayının üstüne çıkarmak fiziksel olarak mümkün olmadığından başvuru koşulları sağlansa da her başvurunun olumlu sonuçlanması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin öncelikle programlarını uygun dersleri alabilecek şekilde düzenlemeleri önerilir.
  • Eğer Fakülte web sayfasında belirtilen koşulları sağlıyorsanız aşağıdaki adımları izleyiniz.
    1. Portalda kontenjan artımı sayfasında adresi verilen web tabanlı formu İTÜ hesaplarınızla sisteme girerek doldurunuz.
    2. Web üzerinde doldurup kayıt ettiğiniz formun çıkışını alarak imzalayınız.
      • Forma CRN veya öğretim üyesi adı yazmayınız; sadece uygun olan ders günü ve saatini belirtiniz. Eğer ders isteği kabul edilirse o saatte kontenjanı daha uygun olan şubeye kayıt yapılacaktır.
      • Seçmeli ders isteklerinde programınıza uygun alabileceğiniz başka bir seçmeli ders varsa dilekçeniz de diğer seçeneği de belirtiniz. İkinci seçeneğinizde kontenjan yoğunluğu az ise isteğinizin kabul edilme olasılığı artacaktır.
      • Not döküm belgesi (transkript) ve haftalık ders çizelgenizi ekleyiniz.
    3. Islak imzalı formu ve eklerini en geç 20 Eylül (saat 14.00) tarihine kadar Fakülte öğrenci işleri bürosuna teslim ediniz.
    4. 20 Eylül saat 14.00’dan sonra teslim edilen dilekçelerin değerlendirilmesi mümkün değildir.
    5. Şehir dışında olan öğrenciler imzaladıkları formu ve eklerini (90-212-2853424) numaralı faksa veya imzalı belgeleri taratarak Eylem Demirci’ye (eydemirci@itu.edu.tr) e-posta ile sadece belirtile tarihe kadar gönderebilirler.
    Önemli:
    • Başvuruların fakülte tarafından değerlendirilmesinde web üzerinde doldurulan elektronik formlar esas alınacağından sadece kağıt üstünde doldurulan dilekçeler başvuru için yeterli değildir.
    • Islak imzalı dilekçeler ise öğrencinin derse kayıt isteğini resmi olarak belgelemek için hukuki yönden gereklidir.
    Bu nedenle hem web tabanlı elektronik formun doldurulması hem de alınan çıkışın ıslak imzalı olarak teslim edilmesi zorunludur.
    Takvim:
    • 20 Eylül Saat 14.00: Web tabanlı ve imzalı başvuruların tamamlanması
      20 Eylül saat 14.00’dan sonra teslim edilen formların değerlendirilmesi mümkün değildir.
    • 21 Eylül 14.00: Başvuru sonuçlarının Fakülte web sayfasında duyurulması
    • 21 - 23 Eylül: Öğrencilerin danışmanları ile ders programlarını düzenlemeleri